Az idegi fáradékonyság és a Candida

A mellékvese egy páros szerv, amely a vesék tetején helyezkedik el. Kiemelkedő szerepe van a hormonok előállításában, így működési zavara súlyosabb hormonbetegségek kialakulását is okozhatja. Ha a mellékvese nem képes elegendő hormont termelni, akkor beszélünk mellékvese kifáradásról, ez sok esetben a krónikus stressz miatt alakul ki, de más okok is állhatnak a háttérben. A betegséget nehéz felismerni, hiszen a tünetei igazán szerteágazók.

faradtsag

A mellékvese egészsége egyaránt kapcsolódik az immunrendszer és az emésztőrendszer egészségéhez is. Ha a mellékvese gyengül, az gyakran a Candida elszaporodását jelzi, mivel ha a mellékvesék nem működnek megfelelően, akkor nemcsak krónikus fáradtság jelentkezhet, hanem a Candida gombák is túlnőhetik a nekik megszabott kereteket. Ha fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat, ha küzdünk a reggeli felkeléstől, akkor valószínűleg mellékvese kimerültségtől szenvedünk. A jó hír azonban az, hogy ezt a problémát néhány egyszerű lépéssel helyre lehet állítani. Ezekkel a lépésekkel sokat tehetünk azért is, hogy a Candida elszaporodását visszaszorítsuk.

Mellékvese kifáradás kezelése

A mellékvese kifáradás kezelését elsősorban mindenképpen érdemes életmódbeli változással indítani, amely nagy mértékben járulhat hozzá a fáradtság enyhítéséhez. Az egészségesebb életmód érdekében hagyjunk fel a dohányzással, mérsékeljük az alkohol- és koffeinfogyasztást, valamint próbáljunk meg a mozgásszegény életmód helyett aktívabb életet élni. 

További tanácsok:

- kiegyensúlyozott étrend kialakítása
- rendszeres testmozgás
- megfelelő mennyiségű és pihentető alvás
- stresszcsökkentés

A tünetek nem enyhülése esetén azonban mindenképpen forduljunk orvoshoz, aki javasolhatja megfelelő gyógynövények, vitaminok és étrendkiegészítők fogyasztását. 

Mi az a mellékvese kimerültség?

A mellékvese kimerültség akkor lép tehát fel, amikor a mellékvesék az optimális szinthez képest kevésbé működnek. Ezek a létfontosságú szervek három különféle hormont bocsájtanak ki magukból, hogy a test egy részének működését szinten tartsák. A mellékvese hormonjai szabályozzák a szénhidrátok és zsírok anyagcseréjét, a keringési rendszert, illetve fontos szerepet töltenek be a só- és a folyadékháztartás egyensúlyának megőrzésében is. A mellékvese azonban kimerülhet egy hosszú ideig  tartó stressz következtében. A stressz hatására a mellékvesék adrenalint termelnek, ami a szervezet “vészhelyzet” hormonja. Ha viszont ezt újra és újra elő kell állítania (például a rendszeres koffeinfogyasztás miatt), akkor a mellékvese előbb vagy utóbb, de kimerül és a test képtelenné válik a stresszel való megbirkózással. A mellékvese kimerültségét meglehetősen nehéz diagnosztizálni, mert a tüneteit nehéz körül írni. A leggyakoribb tünet a fáradékonyság és az általános rossz közérzet.

Termékek fáradékonyságra

BioCo B-vitamin komplexFORTE 100 db

BioCo B-vitamin komplex FORTE 100 db

A készítmény magas dózisban tartalmaz B-vitaminokat és kolint, ezáltal aktívan járul hozzá szervezetünk B-vitamin szükségletének fedezéséhez.

Ár: 2990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!