Az idegi fáradékonyság és a Candida

A mellékvese egészsége egyaránt kapcsolódik az immunrendszer és az emésztőrendszer egészségéhez. Ha a mellékvese gyengül, az gyakran a Candida elszaporodását jelzi, mivel ha a mellékvesék nem működnek megfelelően, akkor nemcsak krónikus fáradtság jelentkezhet, hanem a Candida gombák is túlnőhetik a nekik megszabott kereteket.

faradtsag

Ha fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat, ha küzdünk a reggeli felkeléstől, akkor valószínűleg mellékvese kimerültségtől szenvedünk. A jó hír azonban az, hogy ezt a problémát néhány egyszerű lépéssel helyre lehet állítani. Ezekkel a lépésekkel sokat tehetünk azért is, hogy a Candida elszporodását visszaszorítsuk.

Mi az a mellékvese kimerültség?

A mellékvese kimerültség akkor lép tehát fel, amikor a mellékvesék az optimális szinthez képest kevésbé működnek. Ezek a létfontosságú szervek három különféle hormont bocsájtanak ki magukból, hogy a test egy részének működését szinten tartsák. A mellékvese hormonjai szabályozzák a szénhidrátok és zsírok anyagcseréjét, a keringési rendszert, illetve fontos szerepet töltenek be a só- és a folyadékháztartás egyensúlyának megőrzésében is. A mellékvese azonban kimerülhet egy hosszú ideig tartó stressz következtében. A stressz hatására a mellékvesék adrenalint termelnek, ami a szervezet “vészhelyzet” hormona. Ha viszont ezt újra és újra elő kell állítania (például a rendszeres koffeinfogyasztás miatt), akkor a mellékvese előbb vagy utóbb, de kimerül és a test képtelenné válik a stresszel való megbirkózással.

A mellékvese kimerültségét meglehetősen nehéz diagnosztizálni, mert a tüneteit nehéz körülírni. A leggyakoribb tünet a fáradékonyság és az általános rossz közérzet. A mellékvese kimerültségben szenvedők arról számolnak be, hogy alig tudnak felébredni és még az első kávé sem képes őket helyrerázni. Ha azt látod, hogy valaki több csésze kávét iszik nap, mint nap, akkor lehet, hogy ő is mellékvese kimerültségben szenved.

OCSO 100% RDA B-vitaminkomplex tabletta 30db

OCSO 100% RDA B-vitamin komplex tabletta 30db

A B-vitaminok a bőr, a haj és a körmök egészségének fenntartásában is szerepet játszhatnak.

Ár: 950 Ft
Megnézem

BioCo B-vitamin komplexFORTE 100 db

BioCo B-vitamin komplex FORTE 100 db

A készítmény magas dózisban tartalmaz B-vitaminokat és kolint, ezáltal aktívan járul hozzá szervezetünk B-vitamin szükségletének fedezéséhez.

Ár: 2990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!