A mellékvese kimerültség okai

A mellékvese kimerültséget az olyan jellegű stressz okozza, ami a belső szervekre és az idegi működésekre vannak negatív hatással - például ide tartozik a túl sok kávé fogyasztása, más stimulánsok, valamint a Candida gomba túlszaporodása is.

A koffein az egyik fő oka a mellékvese kimerültségnek. Ez azért van így, mert ez stresszes állapotot eredményez a mellékveséknél. A reggeli csésze kávéból ugyan lehet, hogy energiát nyerünk, viszont ez káros is lehet, mivel a mellékveséket adrenalin termelésre ösztönzi. Ráadásul a kávéból származó energia egy rossz fajta energia, mivel hosszú távon nem fenntartható. A rendszeres kávéfogyasztóknak egyre erősebb és erősebb, illetve egyre több és több kávét kell fogyasztaniuk, hogy ugyanazt az élményt kapják, mivel a mellékvese egyre inkább kimerültté válik.

faradekonysag

Nyilván az okok között az érzelmi és szellemi stresszt is fel lehet sorolni. Egy boldogtalan kapcsolat, a munkahelyen a nagy nyomás, egy újszülött gondozása - ezek mind hozzájárulhatnak a legyengült mellékvesékhez.

Honnan lehet megmondani, ha a mellékvese kimerült?

A mellékvese kimerültség leggyakoribb tünete a fáradtság általános érzete, illetve a lelkesedés hiánya. Az ebben az állapotban szenvedőknek egyre nagyobb mennyiségű koffeinre van szükségük vagy más stimulánsra ahhoz, hogy ébernek és energikusnak érezzék magukat, de hosszú távon ezek a szerek kontra produktívan hatnak. Sajnos a mellékvese kimerültséget csak egy maroknyi orvos ismeri fel és sokszor nem a kiváltó okot, hanem csak a tüneteket kezelik. Pedig vannak igen jellemző, árulkodó jelek is:

  • a személyek küzdenek a reggeli felkeléssel
  • úgy érzik, hogy képtelenek fent lenni este 6 után
  • többet isznak kávét és koffeintartalmú italt, mint mások
  • vágynak a nassolásra
  • túlterheltnek érezhetik magukat
  • túl sokat edzenek, mert szeretik az energia és vitalitás érzését az edzések során, azonban végső soron ezzel még több stressz nehezedik a mellékvesékre.

OCSO 100% RDA B-vitaminkomplex tabletta 30db

OCSO 100% RDA B-vitamin komplex tabletta 30db

A B-vitaminok a bőr, a haj és a körmök egészségének fenntartásában is szerepet játszhatnak.

Ár: 950 Ft
Megnézem

BioCo B-vitamin komplexFORTE 100 db

BioCo B-vitamin komplex FORTE 100 db

A készítmény magas dózisban tartalmaz B-vitaminokat és kolint, ezáltal aktívan járul hozzá szervezetünk B-vitamin szükségletének fedezéséhez.

Ár: 2990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!