A mellékvese kimerültség okai

A mellékvese kimerülés okai között kiemelkedőnek számít az akut stressz, vagy az elhúzódó, krónikus stressz, amely működés képtelenné teheti a mellékvese mirigyeket. A mellékvese kimerültséget az olyan jellegű stressz okozza, ami a belső szervekre és az idegi működésekre vannak negatív hatással- például ide tartozik a túl sok kávé fogyasztása, más stimulánsok, valamint a Candida gomba túlszaporodása is.

A koffein stresszes állapotot eredményez a mellékveséknél, így a nagy mennyiségű, rendszeres kávéfogyasztás egy kiemelkedő oka lehet a mellékvese kimerülésnek . A  reggeli csésze kávéból ugyan lehet, hogy energiát nyerünk, viszont ez káros is lehet, mivel a mellékveséket adrenalin termelésre ösztönzi. Ráadásul a kávéból származó energia egy rossz fajta energia, mivel hosszú távon nem fenntartható. A rendszeres kávéfogyasztóknak egyre erősebb és erősebb, illetve egyre több és több kávét kell fogyasztaniuk, hogy ugyanazt az élményt kapják, mivel a mellékvese egyre inkább kimerülté válik.

faradekonysag

A mellékvese kimerülést kiváltó okok között az alábbiak ismertek:

- Környezeti méreganyagok és a légszennyezés.
- Stresszes események, valamint elhúzódó stresszes életmód. 
- Negatív gondolkodás vagy érzelmi trauma. 
- Alváshiány. 
- Nem megfelelő étrend és a mozgáshiányos életmód.

A mellékvese kimerültség leggyakoribb tünete a fáradtság általános érzete, illetve a lelkesedés hiánya. Az ebben az állapotban szenvedőknek egyre nagyobb mennyiségű koffeinre van szükségük vagy más stimulánsra ahhoz, hogy ébernek és energikusnak érezzék magukat, de hosszú távon ezek a szerek kontra produktívan hatnak. A mellékvese hormonok szintjének csökkenése minden egyes testfunkcióra hatással van.

Jellemző tünetek a következők:

- reggeli fáradtság, nehezen ébredés, alvás problémák, kimerültség
- csökkent libidó,
- depresszió, szorongás, nyomott hangulat, 
- izomgyengeség, 
- koncentrációzavar, 
- csontritkulás,
- gyulladások,
- allergiák kialakulása,
- ingerlékenység, kimerültség,
- cukor fogyasztása iránti vágy,  
- hajhullás, 
- izomgörcsök,
- hízáshajlam a hasi tájékon,
- idegesség, türelmetlenség
- gyenge immunrendszer
- menstruáció elmaradása, termékenységi problémák 
- nehéz regenerálódási képesség,

A tünetek szerteágazók, azonban felismerésükkor érdemes orvoshoz fordulni a nagyobb probléma elkerülése érdekében. Amennyiben fáradtsága, kimerültsége nem múlik, esetleg alvászavarral küzd, amelyre nincsen egyértelmű magyarázat, mindenképpen keresse fel háziorvosát. A mellékvese-kifáradás kezeletlenül mellékvesekéreg elégtelenséghez vezet (Addison-betegség), ami feltétlen orvosi beavatkozást igényel. 

Termékek fáradékonyságra

BioCo B-vitamin komplexFORTE 100 db

BioCo B-vitamin komplex FORTE 100 db

A készítmény magas dózisban tartalmaz B-vitaminokat és kolint, ezáltal aktívan járul hozzá szervezetünk B-vitamin szükségletének fedezéséhez.

Ár: 2990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!