A paleolit diéta és a fáradékonyság

A mellékvese kimerültség tehát egy olyan állapot, amelynek kialakulása nagyon nagy mértékben függ a stressz jelenlététől, vagyis sok esetben a folyamatos stressz hatására következik be. A kezelés magában foglalja az alvást és a pihenést, valamint a kikapcsolódást, illetve az egyéb életmódbeli változásokat is. Az egyik legfontosabb gyógyító összetevő azonban mégis a táplálkozás, a mellékvese kimerültséget ugyanis bizonyos étrendi szokások kialakításával lehet a legjobban kezelni. A paleolit étrend például egy jó választás lehet akkor, ha az adott személy mellékvese kimerültségben szenved, mivel ez a kulcsfontosságú tápanyagoknak köszönhetően képes helyreállítani a szervezet normál működéseit. Nézzük meg kicsit részletesebben, mit takar a paleolit táplálkozás és milyen egészségügyi előnyökkel bír ennek a táplálkozási formának a követése.

faradekonysag

A paleolit diéta

A paleolit diéta egy olyan táplálkozási rutin, melynek lényege, hogy lemásolja azokat az étkezési szokásokat, amelyeket az emberek a mezőgazdasági forradalom előtt követtek. Sokan úgy fogalmaznak, hogy a paleolit táplálkozás lényege a kőkori étrendhez való visszatérés, amely az egyik legegészségesebb étrendnek táplálkozási forma. A paleolit során az a szabály, hogy feldolgozott szemét nélkül táplálkozzunk, vagyis olyan ételeket együnk, amelyek nem feldolgozottak. Csakis azt, amelyet az emberi szervezetnek eredetileg fogyasztania kellene.

A paleolit étrend teli van olyan hasznos tápanyagokkal, mint a rostok, az antioxidánsok, illetve az omega-3 zsírsavak. A mellékvese kimerültségből való kilábaláshoz nagy szükség van ezekre a tápanyagokra, hogy a szervezet újból feltöltődhessen és telítődhessen ezekkel az értékes anyagokkal. A paleolit diéta nagy mennyiségű értékes fehérjét tartalmaz, például sovány húsokat és tengeri ételeket, illetve jó minőségű zsírokat. Ezenfelül a paleolitbarát élelmiszerek közé tartoznak még a friss zöldségek és gyümölcsök, amelyekben gyakran gyógyító tápanyagok is előfordulnak. Az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek is előnyösek a mellékvese működésének elősegítésére. A paleolit diétába tartozó egészséges élelmiszerek enyhíthetik az állandó fáradtságot és levertséget, mivel energiát biztosítanak a szervezet számára.

Paleolit táplálkozás előnyei:

- Javítja a vérlipidszintet
- testsúlycsökkenés támogatása
- vércukorszint stabilizálása
- alvásminta javítása- minőségi és kiegyensúlyozott alvás
- kitisztult bőrkép
- fogak egészségének támogatása
- emésztés javítása

Kerülendő ételek

Amikor átállunk a paleo diétára, akkor bizonyos élelmiszereket ki kell iktatni az étrendből (amelyek egyébként a krónikus fáradtságot is okozhatják vagy felerősíthetik). Ezek közé tartozik a cukor, a magas glikémiás indexű szénhidrátok, a feldolgozott élelmiszerek, a búzafélék és a gabonák. A mellékvese kimerültség nem tolerál jól bizonyos élelmiszereket, például a glutént, mert ez növeli a szervezet stresszszintjét.

Termékek fáradékonyságra

BioCo B-vitamin komplexFORTE 100 db

BioCo B-vitamin komplex FORTE 100 db

A készítmény magas dózisban tartalmaz B-vitaminokat és kolint, ezáltal aktívan járul hozzá szervezetünk B-vitamin szükségletének fedezéséhez.

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!