A paleolit diéta és a fáradékonyság

A mellékvese kimerültség tehát egy olyan állapot, ami a folyamatos stressz hatására következik be. A kezelés magában foglalja az alvást és a pihenést, a kikapcsolódást, illetve az egyéb életmódbeli változásokat. Az egyik legfontosabb gyógyító összetevő azonban mégis a táplálkozás, a mellékvese kimerültséget ugyanis bizonyos étrendi szokások kialakításával lehet a legjobban kezelni. A paleolit étrend például egy jó választás lehet akkor, ha az adott személy mellékvese kimerültségben szenved, mivel ez a kuclsfontosságú tápanyagoknak köszönhetően képes helyreállítani a szervezet normál működéseit.

faradekonysag

A paleolit diéta

A paleolit diéta egy olyan táplálkozási rutin, melynek lényege, hogy lemásolja azokat az étkezési szokásokat, amelyeket az emberek a mezőgazdasági forradalom előtt követtek. A paleolit étrend teli van olyan hasznos tápanyagokkal, mint a rostok, az antioxidánsok, illetve az omega-3 zsírsavak. A mellékvese kimerültségből való kilábaláshoz nagy szükség van ezekre a tápanyagokra, hogy a szervezet újból feltöltődhessen és telítődhessen ezekkel az értékes anyagokkal. A paleolit diéta nagy mennyiségű értékes fehérjét tartalmaz, például sovány húsokat és tengeri ételeket, illetve jó minőségű sírokat, amelyek a vadon élő halakból származnak. Ezenfelül a paleolitbarát élelmiszerek közé tartoznak még a friss zöldségek és gyümölcsök, amelyekben gyakran gyógyító tápanyagok is előfordulnak. Az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek is előnyösek a mellékvese működésének elősegítésére. A paleolit diétába tartozó egészséges élelmiszerek enyhíthetik az állandó fáradtságot és levertséget, mivel energiát biztosítanak a szervezet számára.

Kerülendő ételek

Amikor átállunk a paleo diétára, akkor bizonyos élelmiszereket ki kell iktatni az étrendből (amelyek egyébként a krónikus fáradtságot is okozhatják vagy felerősíthetik). Ezek közé tartozik a cukor, a magas glikémiás indexű szénhidrátok, a feldolgozott élelmiszerek, a búzafélék és a gabonák. A mellékvese kimerültség nem tolerál jól bizonyos élelmiszereket, például a glutént, mert ez növeli a szervezet stresszszintjét.

OCSO 100% RDA B-vitaminkomplex tabletta 30db

OCSO 100% RDA B-vitamin komplex tabletta 30db

A B-vitaminok a bőr, a haj és a körmök egészségének fenntartásában is szerepet játszhatnak.

Ár: 640 Ft
Megnézem

BioCo B-vitamin komplexFORTE 100 db

-17% BioCo B-vitamin komplex FORTE 100 db

A készítmény magas dózisban tartalmaz B-vitaminokat és kolint, ezáltal aktívan járul hozzá szervezetünk B-vitamin szükségletének fedezéséhez.

Ár: 2890 Ft
3490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!