Hogyan lehet kezelni a mellékvese kimerültséget?

A mellékvese kifáradás kezeléséhez elsősorban a legfontosabb egy egészséges életmódra való váltás, amely nagy mértékben támogathatja a fáradtság enyhítését. Ehhez nézzünk meg néhány fontosabb lépést, amelyek elengedhetetlenek az egészséges életmód követése érdekében.

- a dohányzás elkerülése, abbahagyása
- kiegyensúlyozott étrend kialakítása
- alkohol fogyasztás mérséklése
- elegendő és megfelelő pihenés, valamint alvás
- rendszeres testmozgás
- stresszcsökkentés
- koffeinfogyasztás mérséklése

Kerüld a stresszt és hagyd el a koffeint! 

Napjaink rohanó világában jellemző sokak életére a stressz, amely számos egészségkárosító hatással rendelkezik. A stressz elsősorban az egyik legfőbb oka a mellékvese kimerültségnek. Így talán a legfontosabb, hogy próbáljunk meg sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb életet élni, hogy a stressz könnyebben elkerülhető lehessen.

A stressz alatt pedig feltétlen kell beszélni a koffein negatív hatásáról is. A koffein talán a legnagyobb oka a mellékvese kimerültségnek a társadalmunkban. Ez nemcsak mellékvese kimerültséget okozhat, de számos negatív egészségügyi hatása lehet, ha túl sokat fogyasztunk belőle. Az tény, hogy nem könnyű leszokni a kávéfogyasztásról, ezért érdemes fokozatosan megtenni azt. Kezdjük először a délutáni kávé elhagyásával, majd fokozatosan csökkentsük a reggeli csésze mennyiségét is.

A koffein stimulálja a mellékvesét, ami ez által több kortizolt termel. A kortizol az, amely természetes módon segíti a szervezetet a reggeli felébredésben. Ha azonban a mellékvesét túlstimuláljuk a koffeinnel, az még jobban megdobja a kortizol szintünket és kifárasztjuk vele a mellékvesét, amelynek hatására egy idő után már nem lesz elég az a kortizol mennyiség, amihez hozzá szoktattuk a szervezetet! Ez egy ördögi kör, amelyben egyre több és több koffeint fogyasztunk, amely egyre nagyobb károkat okozhat a mellékvesében. Térj át egy egészségesebb megoldásra!

Szerezzünk be néhány kiegészítőt

Egy megfelelő C-vitamin kiegészítő hatékonyan támogathatja a mellékvese működését, illetve csökkentheti a stressz szintjét is. A C-vitaminon kívül hatásos lehet az A-vitamin, az E-vitamin, a pantoténsav és a pentethine. Meg lehet próbálni néhány gyógynövényt is, amivel csökkenthető a stressz, erre jó példa az édesgyökér, aminek stresszoldó tulajdonságai igen figyelemre méltóak.

Fontos! A rendszeres testmozgás javítja a vérkeringést és támogatja a mellékveséket. Persze fontos, hogy ne vigyük túlzásba, hiszen a megerőltető edzés is stressz alá helyezi a szervezetet és tovább gyengítheti a mellékvesét.

Termékek fáradékonyságra

BioCo B-vitamin komplexFORTE 100 db

BioCo B-vitamin komplex FORTE 100 db

A készítmény magas dózisban tartalmaz B-vitaminokat és kolint, ezáltal aktívan járul hozzá szervezetünk B-vitamin szükségletének fedezéséhez.

Ár: 2990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!