Vitaminokkal és ásványi anyagokkal a fáradtság ellen

A megfelelő tápanyagbevitel hiánya kihatással van energiaszintünkre: a vitaminok és ásványi anyagok hiánya esetén könnyebben elfáradunk, enerváltnak, gyengébbnek érezhetjük magunkat és csökkenhet munkabírásunk is. Írásunkban összegyűjtöttünk néhány fontos tápanyagot, melyek elegendő bevitelére mindenképp érdemes odafigyelnünk a fáradtság, fáradékonyság csökkentése érdekében! 

Az itt olvasható információk nem helyettesítik a szakszerű egészségügyi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést, csupán általános tájékoztatásul szolgálnak. Amennyiben egészségügyi panaszokkal küzd, mindenképpen forduljon kezelőorvosához!

D-vitamin

A D-vitamin, melyet a napfény vitaminjaként is ismerhetünk, kulcsfontosságú szerepet játszik immunrendszerünk erősségének fenntartásában. A kevésbé napfényes, októbertől áprilisig tartó időszakban érdemes valamilyen D-vitamin étrend-kiegészítő alkalmazásával biztosítanunk szervezetünk tápanyagbevitelét.

A D-vitamin hozzájárul energiaszintünk fenntartásában, hiánya esetén - a teljesség igénye nélkül felsorolva - fáradékonyságot, kimerültséget és csökkenő immunvédelmét tapasztalhatunk, azaz könnyebben megbetegedhetünk.  A D-vitamin ezen kívül részt vesz a kalcium és a foszfor anyagcseréjében, mely anyagok engedhetetlenek az energiatermeléshez és az izomműködéshez. 

Termékajánló: GAL K-komplex + D3-vitamin csepp (20 ml)

Vas

A vas kulcsfontosságú szereppel bír energiaszintünk fenntartásában és szervezetünk egészségének megőrzésében. A vas egyik legfontosabb funkciója a hemoglobin képzésében való részvétel. A hemoglobin feladata szervezetünk oxigénnel való ellátása testünk sejtjeibe és szöveteibe. Amennyiben nincs elegendő vas szervezetünkben, úgy a sejtek és szövetek nem jutnak megfelelő mennyiségű oxigénhez, ami fáradékonysághoz és kimerültséghez vezet. 

Fontos tudnivaló a vassal kapcsolatosan: kizárólag orvosi utasításra szedjünk vas étrend-kiegészítőket, az orvos által felírt mennyiségben, a túlzott vasbevitel ugyanis komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. 

Termékajánló: BioCo Szerves Vas tabletta (90 db)

C-vitamin

A C-vitamin nélkülözhetetlen a vas felszívódásához, ami - ahogyan azt fentebb megvizsgáltuk - kulcsfontosságú szereppel bír energiatermelésben. A kollagénképzés támogatása révén hozzájárul az erek és szövetek integritásához, amelyek fontosak az oxigénszállításban. A C-vitamin erős antioxidáns, mely az immunrendszer erősségének megőrzése által segít a betegségek (s ezáltal a fáradtság, kimerültség) megelőzésében. A C-vitamin szerepe tehát nagyon fontos az energiaszint fenntartásához és általános egészségünk támogatásához.

Termékajánló: BioCo C + D duo Retard C-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

Magnézium

A magnézium fontos szerepet tölt be a táplálkozás útján bevitt anyagok energiává történő alakításában, testmozgás közben pedig hozzájárul az izmok oxigénfelvételéhez. A magnézium elősegíti a pihentető alvást, javítja az alvásminőséget. Hozzájárul idegrendszerünk egészséges működéséhez.

Termékajánló: GAL Magnézium-biszglicinát 90db

Termékek fáradékonyságra

BioCo B-vitamin komplexFORTE 100 db

BioCo B-vitamin komplex FORTE 100 db

A készítmény magas dózisban tartalmaz B-vitaminokat és kolint, ezáltal aktívan járul hozzá szervezetünk B-vitamin szükségletének fedezéséhez.

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!