Hogyan lehet kezelni a mellékvese kimerültséget?

A mellékvese kimerültség nem egy olyn dolog, amit egyik napról a másikra meg lehet gyógyítani, de a jó hír az, hogy néhány egyszerű lépéssel már sokat lehet javítani az állapotunkon.

Vágd ki a koffeint az életedből

A koffein talán a legnagyobb oka a mellékvese kimerültségnek a társadalmunkban. Ez nemcsak mellékvese kimerültséget okozhat, de számos negatív egészségügyi hatása lehet, ha túl sokat fogyasztunk belőle. Az tény, hogy nem könnyű leszokni a kávéfogyasztásról, ezért érdemes fokozatosan megtenni azt. Kezdjük először a délutáni kávé elhagyásával, majd fokozatosan csökkentsük a reggeli csésze mennyiségét is. Meg lehet próbálni a cikóriakávét is, aminek íze hasonló, viszont prebiotikumokat tartalmaz, amelyek támogatják a bélflóra egyensúlyát és serkentik az egészséges emésztőenzimek termelődését is.

Csökkentsük a stresszt

A stressz az egyik legfőbb oka a mellékvesék kimerültségének, így meg kell találni a módját, hogy miként csökkentsük a stresszet az életünkben. Ha tudunk, akkor vegyünk ki néhány szabad napot és menjünk el egy kellemes nyaralásra. De persze nem elég, ha rövid távon csökkentjük a stresszt, fontos, hogy hosszú távon is megpróbáljunk átállni egy nyugodtabb, békésebb életmódra.

Szerezzünk be néhány kiegészítőt

Egy jó C-vitamin kiegészítő hatékonyan támogatja a mellékvese működését, illetve csökkenti a stressz szintjét is. Ezenfelül ami még hatásos lehet az az A-vitamin, az E-vitamin, a pantoténsav és a pentethine. Meg lehet próbálni néhány gyógynövényt is, amivel csökkenthető a stressz, erre jó példa az édesgyökér, aminek stresszoldó tulajdonságai igen figyelemreméltóak.

Szelíd testedzés

Néhány könnyű testmozgás javítja a vérkeringést és támogatja a mellékveséket. Persze fontos, hogy ne vigyük túlzásba, hiszen a megerőltető edzés is stressz alá helyezi a szervezetet és tovább gyengíti a mellékvesét.

Szaunaterpáia

A szaunával el lehet távolítani a méreganyagokat a szervezetből, illetve csökkenthetjük az immunrnedszerre nehezedő nyomást.

OCSO 100% RDA B-vitaminkomplex tabletta 30db

OCSO 100% RDA B-vitamin komplex tabletta 30db

A B-vitaminok a bőr, a haj és a körmök egészségének fenntartásában is szerepet játszhatnak.

Ár: 950 Ft
Megnézem

BioCo B-vitamin komplexFORTE 100 db

BioCo B-vitamin komplex FORTE 100 db

A készítmény magas dózisban tartalmaz B-vitaminokat és kolint, ezáltal aktívan járul hozzá szervezetünk B-vitamin szükségletének fedezéséhez.

Ár: 2990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!