B12-vitamin a fáradékonyság csökkentésére

A B12-vitamin vagy más néven kobalamin egy vízben oldódó vitamin. Amennyiben a fáradékonyságról, valamint különféle hangulati zavarokról, depresszióról és idegességről beszélünk, akkor mindenképpen fontos a B12-vitaminról is említést tenni. A B12-vitamin több szempontból előnyös a központi idegrendszerre, segíti az emésztést, valamint többek között a szív egészségének megőrzését is. 

Legjobb B12-vitamin forrásnak számítanak a húsok és a tejtermékek, a tojás, a halak, valamint a szárnyasok. 

A B12-vitamin hiánya

A szervezet B12-vitamin hiányát rendkívül nehéz felismerni, hiszen a tünetek általánosnak mondhatók, úgy mint a fáradtság és a bágyadtság. A B12-vitamin a szervezetben kölcsönhatásba lép a tetrahidrofoláttal és együttesen dezoxitimidin trifoszfátot szintetizálnak, amely egyike a négy DNS-nukleotidnak. A B12-hiány tehát akadályozza a DNS-szintézist. Ez okozza a csökkent vörösvérsejtek számát is, aminek következménye a vérszegénység, ez pedig fáradékonysággal, gyengeséggel és székrekedéssel jár együtt. A súlyos B12-vitamin hiánya idegrendszeri zavart, a kezekben és a lábakban jelentkező bizsergést, feledékenységet és depressziót is okozhat. A B12-vitamin hiánya jellemzően a rossz felszívódás és a nem megfelelő táplálkozás következtében alakulhat ki. A rossz felszívódás vészes vérszegénységet, coeliakiát és Chron-betegséget is okozhat, amelyeket csak komoly kezelésekkel lehet gyógyítani.

Hiány tünetek:

- Krónikus fáradtság
- Izomfájdalom, gyengeség
- Ízületi fájdalom
- Légzési nehézségek
- Szédülés
- Memóriazavar
- Hangulatváltozások, depresszió, idegesség
- Emésztési problémák, hányinger, hasmenés vagy hasgörcs
- Étvágytalanság

A B12-vitamin jótékony hatásai

A B12-vitamin többféle egészségvédő és jótékony hatással is rendelkezik. Segít az energiaszint fenntartásában, így hatalmas segítség lehet fáradtság és kimerültség során. Jótékony hatással van a memóriavesztés megelőzésére, valamint az idegi eredetű betegségek kialakulásának kockázatának csökkentésére egyaránt. A B12-vitamin kiváló hangulatjavító, továbbá hatékonyan képes segíteni az idegrendszer megfelelő működését. Fontos szerepet játszik a szív egészségének megőrzésében, segíti az emésztési folyamatokat, valamint hozzájárul az egészséges terhességhez. A B12-vitamin immunrendszerre tett jótékony hatásának köszönhetően egyes rákos megbetegedések ellen is segítséget nyújthat. Segíti a vörösvértest termelést és megakadályozza a vérzékenységet. Továbbá a B12-vitamin hozzájárul a bőr és a haj egészségéhez is.

Termékek fáradékonyságra

BioCo B-vitamin komplexFORTE 100 db

BioCo B-vitamin komplex FORTE 100 db

A készítmény magas dózisban tartalmaz B-vitaminokat és kolint, ezáltal aktívan járul hozzá szervezetünk B-vitamin szükségletének fedezéséhez.

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!